Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

...

 

1946: Na jaře roku 1946 došlo k ustavení sportovního klubu Hevlín. Tento klub si s přispěním obce zřídil na darovaném pozemku (za vsí vpravo od silnice do Hrabětic) fotbalové hřiště. Současně mu byl MNV (pro mladší ročníky -Místní národní výbor) přidělen nedokončený domek ke zřízení klubovny. Předsedou byl zvolen Josef Janečka.
1948: Zpočátku byla Tělovýchovná jednota Hevlín pobočkou TJ Sokol Hrušovany, ale od tohoto roku  působila samostatně. V létě se cvičilo na hřišti a v zimě v prázdné třídě obecné školy. Starostou Sokola  zvolen řídící učitel Vladimír Pražák. Počet členů: 60.

1954: fotbalisté- třetí místo ve III.třídě

1955: fotbalisté- první místo ve III. třídě a postup do II.třídy 35 členů Sokola cvičilo na celostátní spartakiádě                                                                

1956: fotbalisté- čtvrté místo ve II. třídě ( z dvanácti mužstev )

1957: fotbalisté- šesté místo ve II. třídě

1958: fotbalisté- desáté místo ve II.  třídě, předsedou p. Stehlík, počet členů: 95. Členové Sokola odpracovali 520 hodin na přestavbě kulturního domu a 180 hodin na úpravě kabin, uskutečnili zájezd na Hlubokou, uspořádali hody s účastí 20 párů. Proběhl fotbalový turnaj s výsledkem: 1. místo- Hevlín, 2. místo- Tasovice, 3. místo - Šanov a 4. místo- Hrádek.

1959: Činnost se zaměřuje především na kopanou, p. Stehlík se vzdal funkce předsedy a byl  zvolen Jaroslav Kočica. Počet členů : 98. Fotbalisté- muži: deváté místo ve II. třídě,  dorost: šesté místo ve II. třídě

1960: fotbalisté- muži: druhé místo, dorost poslední a žáci třetí místo. Počet členů: 108, trenéři: Vystrčil, Stehlík, Šmedek, nejlepší hráči: Pučan, Vymazal, Hycl L.,Hycl Vl., Hejkal J.

1961: fotbalisté - muži: osmé místo ve II. třídě, dorost: sedmé místo ve II. třídě. Počet členů: 97

1962: fotbalisté- sedmé místo ve II. třídě. Hráč Robert Staněk obdržel disciplinární trest za úmyslné udeření rozhodčího míčem.

1963:  fotbalisté- muži: sedmé místo ve II. třídě, dorost: osmé místo ve II. třídě

1968: Sokol oplotil hřiště a namontoval železná vrata a menší vstupní branku.

 

1969: Předsedou klubu zvolen Vladimír Hycl. Na pohárovém turnaji v Břežanech obsadili fotbalisté Hevlína 2. místo, v okresním přeboru 4. místo. Členové uspořádali v srpnu hody a v prosinci zábavu.

1970: V Hevlíně proběhl přátelský fotbalový zápas s hokej. reprezentací ZKL Brno s výsledkem 4 : 2 pro hosty, účast- 900 diváků.

1971: Zvolen nový výbor- předsedou Vl. Hycl a místopředsedou J. Holoubek. Konaly se dva pohárové zápasy: v Lančově: 2. místo, v Dyjákovicích: 3. místo

1972:                                 TO BE CONTINUED....